Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 2

Hala Matache, in curs de demolare. Triumful peste decenii al comunismului.

26 March 2013 · 02:24 · Ştiri · niciun comentariu ·

Primarul Oprescu a decis, în noaptea aceasta, sub protecția politiei, să demoleze Hala Matache, monument istoric clasat.

Demolarea Halei Matache nu este o demolare oarecare, printre atâtea altele. Este vorba despre un simbol al rezistenţei bucureștenilor conștienți împotriva distrugerii patrimoniului capitalei. Comuniștii au început, asa cum spunea Kundera, cu distrugerea memoriei, căci memoria permite ancorarea în valori și rezistenta la rău. Oamenii fără memorie și identitate pot fi manipulați ușor. Astăzi înțelegem în mod dureros că în România comunismul a reușit schimbarea mentalităților, ștergerea memoriei, crearea unui popor de indivizi insensibili la frumos și deci incapabili să se opună distrugerii lui.

Victoria comunismului asupra noastră înseamnă, între altele, și însușirea astăzi, în 2013, de către bucureșteni, a politicii urbanistice promovate de Ceaușescu, bazată pe demolări, străpungeri, pasaje și construirea de cartiere de blocuri inumane și fără personalitate. Multi dintre copiii care s-au născut și au crescut printre blocuri și magistrale au adoptat aceste elemente de urbanism ca norme și valori.

Triumful peste decenii al comunismului în aceasta noapte este o formă de sinucidere colectivă. Am distrus o parte din noi înșine.

Prin grupul nostru de la Matache – Ultima Ora, format din câţiva oameni care au lucrat benevol, după orele de lucru, la acest sit de informații, am încercat, alături de alții, să luptăm pentru păstrarea Halei Matache, știind că reprezentam o minoritate. În această noapte am primit o  lecție severă care ne arată că nu am reușit sa îi luminăm pe concetățenii noștri asupra importanţei păstrării patrimoniului, a propriei identități.

Vă mulțumim vouă, tuturor celor care ne-ați fost alături în aceasta lupta inegală și dificilă, timp de mai bine de trei ani.

Am pierdut o bătălie, dar nu putem abandona lupta împotriva răului, corupției și imposturii.

Autorii acestui sit

etichete:

niciun comentariu până acum ↓

Nu există încă comentarii. Sparge gheaţa si scrie unul!)

scrie un comentariu (vezi condiţii)