Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 4

Entries from October 29th, 2012

Expozitie: Hala Matache between past and future, an opportunity to rethink the city of tomorrow

29 October 2012 · 14:32 · Ştiri · niciun comentariu

Miercuri 31 octombrie, la 19:00, in casa de pe bulevardul Carol 53, București, se deschide expoziția Hala Matache, between past and future … an opportunity to rethink the city of tomorrow, cu proiecte realizate de studenții belgieni ai Facultății de Arhitectura din cadrul Free University of Brussel (ULB) sub îndrumarea profesorilor Jean-Marc Sterno și Guy Adant.

Informații în detaliu despre expoziție găsiți aici!

La invitația grupului Arhitecții Voluntari, proiectele concepute în cadrul cursului de Arhitectură și Antropologie vor fi expuse în Casa de pe bd. Carol 53.
Studenții prezenți la deschidere pun în discuție problema distrugerii sau păstrării ultimului bastion al cartierului – Hala Matache.  Acesta reprezintă, în
viziunea lor, șansa noastră de a deveni precursorii orașului de mâine.

Va așteptăm!

din partea grupului Arhitecții Voluntari,
arh. Raluca Munteanu

[citeşte mai departe →]

Tags:

Hala Matache a fost premiată la Bienala Naţională de Arhitectură, Bucureşti 2012

18 October 2012 · 16:32 · Ştiri · 4 comentarii

Proiectul grupului Arhitecţii Voluntari Regenerarea urbană în cartierul Matache – Gara de Nord şi cartea Cui ii e frică de cartierul Matache? au primit, fiecare, câte un premiu la Bienala Naţională de Arhitectură, la secţiunile Studii şi proiecte finalizate şi nerealizate, respectiv Arhitectura prin cuvânt.
Cele două lucrări dezvoltă o propunere alternativă pentru regenerarea acestui cartier istoric din Bucureşti, având la bază dorinţa de a valorifica tradiţia şi patrimoniul de arhitectură, de a păstra memoria culturală şi de a proteja viaţă comunitară.

[citeşte mai departe →]

Tags:

Nu mai e doar Hala Matache, e democraţia

8 October 2012 · 18:13 · Ştiri · 1 comentariu

Primarul Oprescu a decis că mută Hala, cu toate că s-a angajat să o păstreze. Pretextul e existenţa unei conducte de canalzare sub Hală, o chestiune pentru care există însă soluţii tehnice clasice, folosite în mod curent (se sigilează fragmentul de conductă). Traşi pe sfoară, disperaţi că edilul bucureştean duce oraşul de râpă cu mare viteză, în tăcerea generală, apărătorii patrimoniului şi statului de drept (sunt aceiaşi) au decis să protesteze. Au învăţat astă iarnă că în România se poate demonstra liber, chiar şi fără autorizaţie, dar se pare că robinetul democraţiei a stat deschis doar cât a fost nevoie ca să se schimbe guvernarea.

[citeşte mai departe →]

Tags: