Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 4

Entries from November 29th, 2011

Nicuşor Dan candidează la Primăria Bucureştiului

29 November 2011 · 16:12 · Ştiri · 4 comentarii

O revoluţie a bunului simţ

Azi, Nicuşor Dan şi-a lansat candidatura la PMB, ca reprezentant al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, în faţa a circa 30 de oameni, pe care i-a tratat cu ceai şi cafea la câteva măsuţe aşezate chiar pe strada Pictor Verona, având pe fundal traficul şi calcanul pictat cu o antiutopie a Bucureştiului.
Locul a fost ales pentru că fresca de pe Pictor Verona arată cum văd tinerii Bucureştiul – gri, plin de speculanţi, fără parcuri şi unde maşina prevalează în faţa omului, a explicat tânărul matematician, care a obţinut titlul de doctor la Sorbona, dar stă la Bucureşti pentru un salariu de 1800 de lei şi şi-a  dedicat ultimii ani luptei cu edilii pentru un trai bun în oraş şi pentru respectarea legilor.

Nicuşor Dan e convins că deşi are buget zero şi nu are sprijin politic, are în schimb calitate personală, iar CV-ul şi experienţa îl recomandă mult mai bine decât pe oricare din contracandidaţii lui. „Oprescu, Videanu, Piedone şi Prigoană nu înţeleg  urbanismul şi nici ce înseamnă un oraş azi”.
Programul lui Nicuşor Dan, care va fi lansat într-o formă completă pe 1  martie 2012, cuprinde câteva puncte care ar putea schimba chipul oraşului repede şi fără cheltuieli astronomice. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Hala Matache, în pericol de prăbuşire!

21 November 2011 · 17:10 · Ştiri · 6 comentarii

La cererea asociaţiei ProDoMo, domnul Gheorghe Ionică, specialist în ingineria structurilor, a vizitat Hala Matache, în data de 10 noiembrie 2011.

Dr. Ing. Gh. Ionică: “stâlpii [halei] au fost sparţi prin lovire brutală. Nu au fost tăiaţi. Este important de precizat că orice alte acțiuni de acest tip (inducerea de şocuri şi vibraţii violente) pot determina iniţierea colapsului structurii. Prăbușirea navei centrale (care acum stă practic suspendată de tronsoanele adiacente) va antrena după sine întregul acoperiş. Prăbușirea se va produce fără preaviz.”

Aşa cum se poate vedea şi în filmul de mai sus, hala a fost în continuare jefuită de către recuperatorii de materiale. Nu putem şti dacă ei au fost trimişi intenţionat acolo, sau dacă au căutat pur şi simplu, ca totdeauna, materiale recuperabile şi vandabile, fără a fi opriţi de autorităţi. Cert este că structură de metal a halei, care datează din 1887, a fost grav deteriorată şi se află în pericol de prăbuşire: (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Demolările ilegale continuă – în alte zone protejate

3 November 2011 · 11:27 · Ştiri · niciun comentariu

Imobilul din strada Selari nr. 14, zona Lipscani, a fost demolat in noaptea de 28 spre 29 octombrie. Este o noua demolare care se produce vineri noaptea. Imobilul fusese construit in a doua jumatate a secolului 19. Zona Lipscani – Baratiei este reglementata de PUZ Zona Centru Istoric a Municipiului Bucuresti. Conform acesteia, cladirea din Selari 14 are grad de protectie medie, singurele interventii posibile fiind de conservare, restaurare si punere in valoare. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags: