Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 4

Entries from October 28th, 2011

Se lucrează la o soluţie pentru zona Matache

28 October 2011 · 16:01 · Ştiri · 1 comentariu

Grupul de Consolidare a Încrederii constituit pentru deblocarea proiectului Buzeşti Berzei a reluat discuțiile. Ca urmare a întâlnirii din 20 octombrie 2011, iată punctul de vedere al participanîilor din partea societăţii civile.  (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Expozitia ‘Cine protejeaza zonele istorice protejate?’ – MŢR

12 October 2011 · 16:26 · Ştiri · 1 comentariu

Pro.Do.Mo si Salvati Bucurestiul au lansat sâmbata, printr-o expoziţie la Muzeul Ţăranului Român, proiectul ‘Inventarul fotografic al zonelor construite protejate din Bucuresti’. Proiectul îşi propune să creeze o baza de date online cu fotografii si fise de identificare a celor aproximativ 18.000 de imobile din cele 95 de zone istorice ale Bucurestiului,
“De cite ori aud ca Bucurestiul este descris ca Micul Paris, nu ma pot abtine sa nu ma gindesc la distanta ce desparte cele doua Capitale.  La Paris, 60% din teritoriu este protejat de lege, 80% din imobile se afla in aria de protectie a unui monument istoric. La Bucuresti, 14% din teritoriu este definit ca zona protejata si ariile de protectie ale monumentelor istorice asteapta inca sa fie  delimitate“, a spus Roxana Wring, preşedinta Pro.Do.Mo. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Despre poziţia etică a unui arhitect de frunte, cînd e vorba de valori urbane…

7 October 2011 · 00:42 · Opinii · 2 comentarii

Descoperim abia acum, şi cu tristeţe, un articol polemic al d-lui Andrei Pippidi, din 2007. Aflăm din el că cel mai vocal si mai prezent teoretician al arhitecturii româneşti actuale, dl. Augustin Ioan, e, cum s-ar zice, de partea rechinilor imobiliari. Nu întâmplator, căci are şi dânsul un interes, desigur (arată dl. Pippidi). Asta pentru a confirma obsesia generalizată a scenariilor şi mefienţa românilor de astăzi, care văd în fiecare conaţional un corupt. E o atitudine foarte păcătoasa, această mefienţă permanentă, şi e păcat că un nume de marcă al arhitecturii româneşti îi dă ocazia să fie confirmată.
Intre timp, adică din 2007 si pînă astăzi, dl. Augustin Ioan a facut si o alta poznă: o plimbare recentă, contra cost probabil, la Roşia Montană, constatînd că acolo totul e bine şi Gabriel (corporatia care achită nota, nu îngerul!) face bine ce face. A devenit si membru al “grupului independent de monitorizare a partimoniului cultural din Rosia Montana”, grup care a raportat ca proiectul Gabriel Resources e OK.

[citeşte mai departe →]

Tags: