Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 4

Entries from August 25th, 2011

Pînă şi strănepotul lui Henry Ford o spune!
Bill Ford: pledoarie pentru mobilitate verde, împotriva anacronicei lărgiri a străzilor.

25 August 2011 · 22:07 · Ştiri · niciun comentariu

Ted Conference

Bill Ford: A future beyond traffic gridlock

Alegeţi limba română în meniul de subtitrare.
O transcriere a prelegerii se află mai jos.

Il invităm pe primarul Oprescu şi pe specialiştii în trafic ai Bucureştiului, care încă cred că soluţia congestiilor de trafic se află în lărgirea străzilor şi crearea unei “diametrale nord-sud”, îi invităm pe cei care dezbat în forumul “metrou uşor” cît de multe străzi mai trebuie “supralărgite” sau străpunse prin bietul oraş Bucureşti, cît şi pe automobiliştii de rînd, care cred în aceleaşi supralărgiri cu nume la fel de oribile ca şi soluţiile pe care le denumesc, (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Scăpaţi ţara de Mircea Angelescu! Se dă concurs!

4 August 2011 · 16:31 · Ştiri · niciun comentariu

Pagina de web România Curată atrage atenţia că Ministerul Culturii a scos la concurs postul plagiatorului Mircea Angelescu, directorul Direcţiei Patrimoniu Cultural şi unul din inamicii cei mai înverşunaţi ai Bucureştiului istoric şi, mai nou, şi al Roşiei Montana. Vezi ştirea la

http://www.romaniacurata.ro/agentia-functionarilor-publici-a-scos-la-concurs-postul-de-director-in-1660.htm

Pentru determinantul “plagiator”, mai multe informatii la http://www.archaeology.ro/tv_standarde.htm.

[citeşte mai departe →]

Tags:

COMUNICAT – 3 august 2011 – Victorie confirmată

3 August 2011 · 14:56 · Ştiri · 3 comentarii

După ce Primăria Municipiului Bucureşti a emis, în sfârşit, primul document oficial consfinţind Pacea de la Hala Matache, Platforma a răspuns cu următorul comunicat.

COMUNICAT

Dupa mai multe runde de negocieri, s-a ajuns la un compromis rezonabil cu privire la Diametrala Nord-Sud Buzesti-Berzei.

Platforma pentru Bucuresti a obtinut pastrarea Halei Matache pe locul ei, si, mai importat, angajamentul Primatriei pentru regenerarea urbana a cartierului. Suntem convinsi ca zona Berzei Buzesti si intregul Bucuresti vor avea de castigat pe termen lung, prin crearea unei zone comerciale viabile, atractive, apte si pentru locuire si pentru afaceri, in conditii moderne.
Platforma pentru Bucuresti a reusit, prin lupte in instanta, prin propunerea de solutii  concrete si prin colaborarea cu organizatii profesionale constructive ca Ordinul Arhitectilor, sa indrepte Primaria spre acceptarea unor noi criterii in dezvoltarea urbana. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags: