Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 4

Entries from July 28th, 2011

Autostrăzile nu ne mai trec prin sufragerie… deocamdată

28 July 2011 · 11:40 · Ştiri · 1 comentariu

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins în şedinţa de ieri Planul Urbanistic Zonal Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti. Proiectul a fost votat de 16 consilieri generali, pentru aprobarea lui fiind nevoie de 28 de voturi. 
Proiectul a fost contestat de ONG-uri si de locuitorii care urmau sa fie expropiati. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul se opune celor două proiecte avizate de PMB

28 July 2011 · 11:25 · Ştiri · niciun comentariu

 Asociaţia Salvaţi Bucureştiul este împotriva celor două proiecte de turnuri din Răzoare şi Basarab, care aglomerează două zone deja foarte aglomerate din capitală. Asociaţia atrage atenţia că Primăria Municipiului Bucuresti clamează preocuparea pentru fluidizarea traficului, însă avizează continuu proiecte imobiliare care blocheaza traficul. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Noi planuri de distrugere a capitalei avizate de PMB

28 July 2011 · 11:18 · Ştiri · niciun comentariu

Comisia Tehnica de Urbanism a Primariei Capitalei a avizat ieri Planul Urbanistic Zonal Accent vertical – Nod Razoare pentru un turn de 100 metri inaltime in intersectia de la Razoare. Turnul va fi amplasat pe un teren prevazut in Planul Urbanistic General ca spatiu verde.
Printr-un Plan Urbanistic Zonal din 2008 intocmit de Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, spatiului verde in cauza i-a fost schimbat in mod ilegal functiunea in „spatiu verde modificat”, in care se pot construi imobile cu conditia ca procentul de ocupare al terenului sa nu depaseasca 15%. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Avatarurile Halei Matache II – Vizită de lucru la Hală

28 July 2011 · 11:14 · Ştiri · 1 comentariu

La 26 iulie 2011, în interiorul monumentului istoric Hala Matache, a avut loc prima întâlnire a Grupului de Consolidare a Încrederii format din reprezentanţi ai autorităţii publice şi reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale şi societăţii civile, ca urmare a negocierilor dintre PMB, MDRT şi OAR soldate cu „Pacea de la Hala Matache.” Scopul era de a stabili punctul de informare, menit să asigure, temporar, comunicarea între comunitatea locală, alţi cetăţeni interesaţi şi autorităţi. Punctul info făcea parte din măsurile de intervenţie de urgenţă propuse de Arhitecţii Voluntari (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Andreea Pora – Viata in Moloz – Revista 22

27 July 2011 · 15:07 · Opinii, Ştiri · 2 comentarii

Ieri a aparut un excelent reportaj-radiografie a situatiei din cartierul Buzesti – Berzei. Sint prezentate punctele de vedere ale locuitorilor, fostilor proprietari ale caror case au fost demolate, lucratorilor care demoleaza, primariei, Ordinului Arhitectilor si Associatiei Salvati Bucurestiul.

Andreea Pora – Viata in Moloz – Revista 22

[citeşte mai departe →]

Tags:

Avatarurile Halei Matache

26 July 2011 · 21:58 · Ştiri · 2 comentarii

La două săptămâni după Pacea de la Hala Matache, când Primarul Oprescu, ministrul Elena Udrea şi ONG-urile au convenit păstrarea monumentului pe locaţia sa şi repararea altor greşeli de concepţie ale Diametralei, între reprezentanţii primăriei şi cei ai arhitecţilor a avut loc luni o nouă întâlnire, aşa cum se convenise. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Politicienii chemaţi să se pronunţe. Ne trebuie trafic de autostradă prin centrul capitalei?

26 July 2011 · 11:52 · Ştiri · niciun comentariu

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a trimis o scrisoare filialelor din Bucureşti ale PDL, PSD, PNL, prin care le cere să îşi precizeze poziţia faţă de proiectul penetrării Ciurel, aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti de mâine, şi faţă de alte proiecte de infrastructură ale Primăriei Capitalei care încurajează circulaţia transversală către centrul oraşului. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Dezvoltare imobiliară în zona Matache: ofertă fără cerere? ghost city? Video

26 July 2011 · 00:48 · Opinii · 2 comentarii

Va prezentam mai jos un documentar SBS Dateline (Australia), despre orasele-fantomă din China.Tara cu cea mai rapida crestere economica din lume investeste in orase sau mall-uri uriase care stau goale, nelocuite si neinchiriate. Orase fantoma in toata regula, finantate prin decizii ale administratiei centrale.

Cazul Chinei e foarte interesant si pentru cazul special al Diametralei N-S din Bucuresti. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Los Angeles fara masini! Video

24 July 2011 · 16:38 · Opinii · niciun comentariu

Los Angeles, orasul atat de dependent de masini, a fost pustiu ls sfarsitul saptamanii trecute, cand o portiune de 10 mile a autostrazii 405 a fost inchisa pentru reparatii (15-18 iulie 2011). Filmul de mai jos surprinde aceste momente, in derulare accelerata.

Running on Empty (Revisited) from Ross Ching on Vimeo.

[citeşte mai departe →]

Tags:

Hala e salvată. Profilul străzii din dreptul halei a fost acceptat.

19 July 2011 · 15:06 · Ştiri · 1 comentariu

Lăţimea bulevardului din dreptul Halei Matache a fost certificată ieri, 18 iulie 2011, de către proiectant, care a verificat dacă propunerile alternative avansate pentru salvarea monumentului pot fi puse în aplicare. “Drumul este certificat, inclusiv traseul de tramvai“, a spus arhitectul Şerban Surdza, care a reprezentat Arhitecţii Voluntari, autorii variantei salvatoare. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags: