Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 4

Entries from May 27th, 2011

Tabla de pe Hala Matache Măcelaru a început să dispară

27 May 2011 · 00:25 · Ştiri · niciun comentariu

Pe acoperiş se poate urca folosind două scări adosate faţadei posterioare la care se ajunge prin căţărarea pe Plasa de Buzău montată de municipalitate pentru a bloca accesul în hală persoanelor care doresc să recupereze fierul vechi. Autorul acestui articol, Florin Bălteanu, a asistat în două rînduri, pe 6 mai (ora 21:40) şi pe 7 mai (ora 13: 50) la şcene în care Poliţia Locală încerca să prindă persoane aflate pe hală, de fiecare dată fără rezultat. Poliţia locală a declarat pentru Hotnews că este posibil ca acoperişul să fi fost luat de vînt: “Clădirea este una foarte veche şi neîntreţinută, iar de la furtunile din ultimele zile este foarte posibil să fi zburat tabla de pe casă. Noi patrulam non-stop în zona şi dăm zilnic amenzi hoţilor de fier vechi. Acestia se întorc însă de fiecare dată. Constructorul este cel care trebuie să asigure paza.” (Razvan Popa, purtator de cuvînt al Poliţie Locale Bucureşti). Articol de Florin Balteanu, preluat de pe Observatorul Urban Bucuresti

[citeşte mai departe →]

Tags:

Casă istorică în pericol de demolare – Povernei 1-3

12 May 2011 · 12:13 · Ştiri · 1 comentariu

Theodor Paleologu invită jurnaliştii astăzi, 12 mai, la orele 12, în faţa clădirii din Strada Povernei nr. 1-3, la o conferinţă de presă generată de decizia autorităţilor de a demola şi acest monument istoric. Casa Rosetti-Soleşti se află pe Lista Monumentelor Istorice din 2010 şi reprezintă un ansamblu de mare valoare, compus din mai multe corpuri de clădire. Direcţia de Cultură Bucureşti a Ministerului Culturii a emis însă un aviz de desfiinţare, iar Primăria Bucureşti a refuzat să dea informaţii cu privire la existenţa unei autorizaţii de construire pe acel loc. Patrimoniul bucureştean, o valoare nu doar culturală, ci şi economică pentru oraş, e periclitat din nou de sfidarea legii şi lipsa de transparenţă a autorităţilor care trebuie să se afle în slujba cetăţeanului.
La conferinţa de presă participă asociaţiile ProDoMo şi Salvaţi Bucureştiul, membre ale Platformei pentru Bucureşti. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Parada modei la Hala Matache! – interzisă, apoi mutată

12 May 2011 · 10:15 · Ştiri · 1 comentariu

Colectia Antitesis – outdoor fashion show: o parada a modei inchinată patrimoniului construit din zona Buzesti.

Sambata, 14 mai, ora 11, in parcul Luigi Cazzavillan va fi prezentata colectia de moda ANTITESIS, semnata Denis Predescu. Prezentarea a fost initial planuita a se desfasura in fata Halei Matache, insa, in ciuda lipsei legalitatii lucrarilor din zona (asa cum a decis Curtea din Cluj si cea din Bucuresti), santierul este inca deschis, astfel ca evenimentul nu a putut fi organizat in zona Halei. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Diametrala Berzei – Buzesti: un ex[o]rcitiu urban venit din trecut

10 May 2011 · 11:03 · Opinii · 2 comentarii

de arh. Mario Kuibus

Bucurestiul de altadata…

Ca bucuresteni, cu totii suntem poate inca sub influienta unor imagini nostalgice ale trecutului unde promenada bucuresteana se regasea intr-o promenada de bulevard sau de sosea, ca si in dealtfel toate marile orase de la acea vreme, si tot cam de atunci a ramas la noi peste timp si incetatenita expresie: „La bulevard birjar!..” (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags: