Matache – Ultima Oră

matache.info – actualitatea despre Hala Matache Măcelarul

Matache – Ultima Oră header image 4

Entries from April 28th, 2011

PUZ si Autorizatia de construire Buzesti-Berzei suspendata de Tribunalul Cluj

28 April 2011 · 10:55 · Ştiri · 9 comentarii

Lucrarile de pe Berzei-Buzesti sunt suspendate, a decis marti Tribunalul din Cluj. (vezi hotararea tribunalului aici!>>) Instanta s-a pronuntat pentru suspendarea HCG nr 151/2006, care aproba PUZ-ul Buzesti Berzei, dar si a autorizatiei de construire pe care se baza proiectul, la cererea Asociatiei ProDoMo si a Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu din Cluj. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Antidot la apatia civica! Dave Meslin, Canada

27 April 2011 · 23:46 · Opinii · 4 comentarii

(more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Încă două imobile salvate temporar de Salvaţi Bucureştiul

21 April 2011 · 17:17 · Ştiri · 3 comentarii

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a câştigat ieri încă un proces, oprind procesul de demolare a două clădiri valoroase de pe Kiseleff.  Prin sentinţa pronunţată ieri în dosarul 21773/3/2011, Tribunalul Bucureşti a suspendat autorizaţiile de desfiinţare pentru imobilele din Sos. Kiseleff nr. 45 A si B, construite intre 1920 si 1927. Parcul dintre ele este o replică în miniatură a grădinilor de la Versailles. Imobilul Kiseleff 45 B este pentru moment reşedinta ambasadorului Germaniei la Bucureşti. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Câte maşini vezi? VIDEO

21 April 2011 · 16:59 · Opinii · niciun comentariu

Unii europeni au descoperit că în oraşe se poate trăi şi aşa. Chiar. Cum o fi să nu fii sclavul maşinii? Să nu depindă statutul tău social de anul de fabricaţie şi numărul de cai putere al unui obiect? Să investeşti civism şi în altceva decât în apărarea locului de parcare. Chiar dacă pare SF, filmuleţul care urmează e extrem de real şi foarte revigorant.


“Aglomeratie de biciclete” – încărcat de zeeker, 18 mai 2010, de la VPLAY.RO

[citeşte mai departe →]

Tags:

Primarul Fărădelege

20 April 2011 · 02:09 · Ştiri · niciun comentariu

Primarul Sorin Oprescu a găsit soluţia de a eluda legea: prin vorbe. La întoarcerea din China şi din nou zilele trecute el s-a declarat hotarât să  construiască o autostradă  prin oraş, dar a spus cu seninătate că o va numi “drum expres”, din cauză că “legea nu dă voie sa construieşti o autostradă în interiorul oraşului”. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Platforma pentru Bucureşti susţine Petiţia pentru Patrimoniu

17 April 2011 · 15:52 · Ştiri · niciun comentariu

Platforma pentru Bucureşti susţine Petiţia pentru Patrimoniu adresată Parlamentului European. Dacă edilii nu înţeleg ce valoare are fondul vechi construit al unui oraş, e timpul să acţionăm şi dincolo de jurisdicţia lor! Cu ocazia vizitei la Bruxelles, Platforma a înaintat petiţia europarlamentarilor. Iniţiată de organizaţia Paris Historique, condusă de Pierre Housieaux, petiţia cere ca o directivă europeană să protejeze siturile naţionale de valoare, având în vedere că de multe ori la nivel local ele sunt sacrificate nepăsării sau diverselor interese.

Semnaţi petiţia aici
http://www.petitiononline.com/veto/ (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Campanie pentru semnături – ajută-ne!

17 April 2011 · 14:08 · ce poti face · niciun comentariu

Semnează petiţia pentru patrimoniu şi gaseşte cel puţin alte cinci persoane care să o facă.
http://www.petitiononline.com/veto/

Nu uita, e nevoie de semnături din toată Uniunea Europeană, aşa că scrie-le prietenilor din străinătate. De obicei sunt mult mai deschişi la acţiuni civice decât cei de aici.
Ne propunem să ridicăm numărul semnatarilor la 20.000 în următoarea lună. Dacă poţi să te adresezi unor organizaţii, încearcă să le convingi să îşi mobilizeze membrii să semneze în bloc.

[citeşte mai departe →]

Tags:

VIDEO: Lyon – urbanismul perimat şi noul urbanism

15 April 2011 · 11:28 · Ştiri · niciun comentariu

Lyon, rehabilitation 1974

Lyon, 1974 - Oraşul Lyon a plecat de la un centru la fel de degradat ca şi cartierul Buzeşti, dar a făcut din el o valoare. Cum? Prin trecerea de la o concepţie învechită la un urbanism modern. Asta acum vreo trei decenii. Pe când şi Bucureştiul?

Un material video despre urbanismul practicat la Lyon înainte de anii ’70 (practic identic cu cel practicat de Primăria Bucureşti în 2011!) şi revirimentul din politica urbană lyoneză de după 1979.

(more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Teatru şi democraţie participativă pe traseul Diametralei

15 April 2011 · 00:33 · Ştiri · niciun comentariu

Cartierul Rahova-Uranus vă invită vineri 15 aprilie la teatru comunitar. Spectacolul Casa Poporului va avea loc la ora 17.00 la Centrul Comunitar pentru Educaţie şi Artă Activă laBOMBA şi va fi urmat la ora 19.00 de o sesiune live KarpovKasparov. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags:

Diametrala e ilegală, România e un stat de drept

15 April 2011 · 00:00 · Ştiri · 3 comentarii

Tribunalul Bucureşti a decis marţi că Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 151/2006, care aproba PUZ-ul Diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus, a fost ilegală. Edilii au aprobat practic un plan urbanistic din care lipseau avizul Ministerului Culturii, avizul de mediu, avizul Ministerului Dezvoltării, planşele şi regulamentul de urbanism şi o dezbatere publică a proiectului – toate prevăzute de lege, a anunţat joi Nicuşor Dan, la o conferinţă de presă la sediul Agenţiei de Monitorizare a Presei ActiveWatch. (more…)

[citeşte mai departe →]

Tags: